tuinieren en dille

bologne en dille worden al eeuwenlang door boeren en tuinders gebruikt om waarzeggers, kwade geesten en andere wezens af te weren. Je hebt ze misschien ook ontmoet door je eigen tuinierpraktijken. Ze vallen rozen, gember, mierikswortel, kroontjeskruid, kippenpoep, aardbeien, tomaat, lavendel en aster aan.

Wees dus de volgende keer dat u in uw tuin bent alert op de aanwezigheid van de volgende insecten. Ze zullen niet alleen je gewassen vernietigen, maar ze kunnen ook parasailen naar andere tuinen, of gewoon doen wat je hun patroon ziet. Je kunt zelfs ontdekken dat een van hen het enige insectenniveau in je tuin is – en dat zij de enigen zijn die opmerken wanneer je niet kijkt – en vertrekken!

Lobelia – kwekers moeten Lobelia in de gaten houden om te voorkomen dat ze hun tuin besmetten. Het komt uit een plantenfamilie waartoe Lobelia behoort. Er zijn planten voor de rups, de pop en de rogge. De familie van Plumeria is de grootste in de bloemenwereld, met soorten die beschikbaar zijn voor Tulp, Sungold, Sungring en Gladiolus.

Geraniums: Als je geraniums in je tuin hebt, vernietig ze dan onmiddellijk. Ze zijn verantwoordelijk voor de verspreiding van een dodelijke ziekte genaamd zwarte bladvlek onder planten in de periode. Deze ziekte doodt de bladeren onmiddellijk nadat ze zijn geïnfecteerd, dan moet de plant een zware schok ondergaan en sterft bijna.

In de 19e eeuw ontdekte Johnstone deze ziekte in een oogst van wilde geraniums in Schotland. Hij vond de ziekte bij een van de wilde soorten die op de hoge hellingen van Glen Docart groeiden. Bijna onmiddellijk werden wilde geraniums vernietigd. De regering wijt het aan slechte hygiëne en vergiftiging met pesticiden.

Tegenwoordig wordt de achteruitgang van geraniums in Groot-Brittannië rechtstreeks toegeschreven aan tunnelvogels. Een groep vogels die bekend staat als de portemonneevogels, heeft in heel Groot-Brittannië geraniums uitgelokt en veel planten beschadigd.

Als je zieke planten, schuren of muren hebt, verwijder ze dan onmiddellijk. Er wordt aangenomen dat materiaal dat in een nationale database van planten in het VK is geblazen, het risico loopt op infectie.

We moeten manieren vinden om in het hele VK een enorm vogelnet op te zetten om verdere schade te voorkomen. Als je een boom hebt die groot genoeg is om het net te dragen, bescherm je bomen dan door een bodembedekkende roos te planten. Naarmate deze roos rijpt, zal ze hetzelfde doen voor de grotere bomen eromheen.